понеділок, 15 жовтня 2012 р.

Ботанічний Сад

Привіт, дівчата!

Витягну вам сьогодні з чорновичка один постик - давно вже хотіла вам розказати про наш Ботанічний Сад, але фото в мене були лиш вересневі, а хотілося чомусь золота на деревах... :-) а тепер от осінь справді золота, тільки погода не дає сфотографувати - все дощі та мряка, сіро, вітряно, холодно, бррр...боюсь, що поки ми знову вийдемо на прогулянку, то вітер все листячко поздуває((( то я й подумала, що покажу, що є, може тоді, за законом "підлості", зявиться сонечко)))

Отож, ласкаво просимо! З найкращим в світі гідом, який нас доведе до дитячого майданчика, а далі навідріз відмовиться іти))) так що сьогодні побачимо лиш чверть саду)))

це - головна алея з двох боків, одразу за входом. В цьому місці я завжди "переключаюсь" на спокій і відпочинок, обожнюю гуляти в ботанічному))) ( і як класно, що він лише за 10хв пішки від дому!)
Оранжерея. Крім різних видів рослин з усіх континентів, там ще живуть папуги, золоті і червоні рибки та черепахи, тому діти дуже люблять туди ходити. Але цього разу моєму гідові не захотілось, тому заглянемо всередину іншим разом)))

щороку тут міняється тематика та декор, цьогоріч до свята природи наробили дивних химерних споруд і наставили по всьому саду. Я для вас сфотографувала одну, щоб показати, але так як вони мені не подобаються і не розумію я ïх глибокого змісту, на більше не хотіла витрачати місце на картці)))


продовжуємо прогулянку - підходимо до розарію ( поряд з ним знаходиться перший дитячий майданчик, і в той день ми вже далі не підемо))), хоч найгарніший він весною та влітку, все ж мені вдалося знайти кілька квітучих троянд; сам розарій я не фотографувала, бо восени там одні штурпаки, хоч і дуже охайні, та голі)))  (ïх трохи видно на фото, троянди ростуть в "квадратиках" серед газону, основний розарій з іншого боку, тобто навпроти мене, за деревами)

а це "натуральні" клумби, посаджені так, щоб здавалось, що то само собі тут наросло... дуже мені нагадало дитинство, ми в таких квітучих зарослях грались колись, і з пелюсток квітів, тих, що на другому фото на задньому фоні, клеïли собі "нігті"))))
  подобається мені ця ялинка ( чи що то таке, треба буде почитати))), здаєшся собі таким маленьким поряд з нею....

дивне дерево, таких (тобто не саме таких, а незвичних нам) тут багато


а це просто елемент декору... подобається, як все чистенько-акуратно, затишно))))


Продовження буде.... :-)

9 коментарів:

  1. Ой, так гарно і затишно у вас там... помандрували трохи :) Дякую! хочу ще :) Нігтики - це, мабуть, робили ми всі... От що нас об"єднує! :)))) Клумби і троянди красиві, а химера мені нагадала щось із Далі...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. це точно, ось що нас обєднує ( крім рукоділля, звісно ;-) - радянське дитинство, може і обмежене в іграшках по відношенню до зараз, але близьке до природи)))))

      Видалити
  2. Ой, Танюш, класно так!!! така краса!!! Величезне дякую маленькому і дуже симпатичному гіду ;) і чекаємо на продовження екскурсії)) а ще цей парк нагаав мені Jardin d'acclimatation в Парижі )) схожі вони трошки )))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. гід радий старатись, тільки от погода не дозволяє, так що не знаю, коли сфотографую решту(((( а парки тут часто здаються схожими між собою, якраз завдяки цій охайності і ува3i до найменшоï деталі...

      Видалити
  3. я теж люблю такі місця, навіть коли читаєш цей пост, стає так спокійно та затишно на серці! дуже добре мати таке місце поряд з домом, я б, мабуть, тільки там і гуляла з малечею)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. так , ми там і гуляємо часто))) але не завжди, бо, наприклад, коли на велосипеді, то ідемо в інше місце... взагалі, в нас є де погуляти, покажу вам по-трошки...

      Видалити
  4. красота! очень понравилось фото "ялинка ( чи що то таке, треба буде почитати)))" :))

    ВідповістиВидалити
  5. Краса! Дуже і дуже подобаються такі дерева, вулички і все, все...от би у нас так було!

    ВідповістиВидалити