Привiт, любі моï!!!
А сьогодні поєднання папірчиків з випічкою! ïздили ми на минулих вихідних в гості до друзів, я, як завжди, спекла щось ( горіховий пиріг з яблуками) і в придачу баночку яблучного варення (все сезонне, як я люблю). Ну і, як водиться, оформила те, щоб воно презентабельно виглядало))))
Все дуже просто: біленькі ажурні серветки, щоб було нарядненько, рафія (не вистачило на все в такому кольорі, до додала і шнур), теги... все в чудових теплих осінніх кольорах... так класно сюди вписався папірчик від 4heures37, правда, настроює на домачний затишок і так і спонукає приготувати чашку гарячого напою, щоб скуштувати мій пиріг?)))) я задоволена безмежно, що він мені так вчасно на очі підвернувся, коли я рилась в своєму бардаку і шукала "щось, не знаю що")))) ( нагадаю, купити папір цієï французькоï марку на Украïні можна в магазині Скрап-Лавка)
Рецепт, давно мною обіцяний Мар'яні))))
Горіховий пиріг
150г змелених горіхів
40г муки
3 яйця
150г цукру
100г масла
1 лікерну чарку рому
дрібка солі
1 ч.л. розпушувачу або соди
1. Змішати половину цукру з горіхами, другу з розтопленим маслом, потім зєднати дві суміші
2. Додати жовтки по одному, потім білки, збиті в міцну піну
3. Додати решту інгредієнтів ( розпушувач, сіль, мука, ром)
4. Випікати при температурі 200-210°С поки верх не зарумьяниться (десь півгодини)
Примітки:
- це базовий рецепт, до нього можна додавати різне за смаком, наприклад я додаю тертих яблук, щоб полегшити калорійність, можна груші, родзинку, шматочки шоколаду, цукати....
- рому я не даю, бо готую для дітей, хоч я і вважаю, що він додається для смаку, але шоб замінити рідину, даю чуть-чуть молока
- цей пиріг має бути пропеченим всередені, готовність перевіряємо всім відомим способом - ножем чи зубочисткою чи сірником...
ось такий він в мене після випічки.
Як завжди - якщо спробуєте, буду рада чути ваші відгуки))))
дякую, Таня! моє очікування зробило ще більш приємною для мене появу цього рецепту! нагнала ж ти мені апетиту! найближчим часом сподіваюсь скуштувати!)))
ВідповістиВидалити))))))ну, вибач! це ж теба було спекти/сфотографувати/написати.... а я, якшо чесно, з минулоï осені не пекла його, аж зараз))))
Видалития все розумію!))) - я просто тішуся!
Видалитиспокусливо )))
ВідповістиВидалитиоформлення чудове. От що значить творча натура!!!
дякую, Юля!
Видалитикак всё аппетитно! пойду что ли чайку попью :)))
ВідповістиВидалитио да, давай-давай, Вика, я тоже)))) хотя к чаю сегодня ничего нету((((
Видалититак, так безсовісна ти!)))))) це ти про який пиріг, про чізкейк чи що? я щось і не знала, що ти чекаєш рецепта...:-) а щодо алькоголю - ти ж знаєш, в мене є маленькі оцінювачі високоï кухні, то все спиртне заказане! хоча там в рецепті алкоголю теж нема, точно. Я, до речі, давно вже його не робила, якраз думала, що б то таке не напряжне на ДН спекти...дякую за ідейку)))))
ВідповістиВидалитиСаме шукала новий і простий рецепт :))) Іду пробувати :)
ВідповістиВидалитиНічого собі смакота!!! Класне оформлення, справді дивишся і слюні пускаєш... Молодчинка! Дякую за рецептик!
ВідповістиВидалитихм, в мене масса рецептів, які я переписую з упаковок, обгорток, тощо, я ще той Плюшкін щодо цього))))) проблема в тому, що вони регулярно друкують нові рецепти... то ïх багато... але як точка відліку : шоколадний пиріг без муки, я правильно зрозуміла? пошукаю в своïх папірчиках))))
ВідповістиВидалитиУпаковка такая милая - просто чудо, и хоть не все могу перевести, уверена пирог невероятно вкусный!
ВідповістиВидалити