середу, 17 листопада 2010 р.

Фруктовий альбомчик з фетру

Привіт усім!

Не знаю, як у вас, а у нас в середині листопада вже другий тиждень літо - тепло (+20С!) і сонячно. До такої погоди і до сонячного настрою у мене додався ще й якравий літній міні-альбом, про який сьогодні і йтиме мова.

Ідею цього альбома я привезла з виставки в Парижі, навіть почала його робити, але мені не стало матеріалів, тож я чекала появи фетру в магазині, щоб продовжити/закінчити роботу.

Як ви вже здогадались по заголовку, основа альбому - фетр. Я просто взяла лист фетру кольору слонової кості 30х30см, розрізала його пополам (вийшли полоски фетру 15х30см), поклала одну полоску на іншу і прошила посередині - вийшла заготовка для альбому 15х15см, на 4 листи. Таким самим чином зробила і обложку - половину листа червоного фетру 30х30см пришила до заготовки.

Товщина фетру 2мм, це достатньо, щоб сторінка "трималась", не падала і не перегиналась, коли її перевертати. Я трохи переживала, чи машинка прошиє три листи, але жодних проблем з цим не виникло. Отож, основа готова - залишалось тільки задекорувати, це дивіться наочно. попереджаю, фото буде багато :-)

Аьбом на французькій мові, назви це гра слів з подвійним значенням - може бути віднесено до кухні і до людини водночас - щось на зразок нашого "солоденька", "характер з перчиком", тощо. Сама назва A croquer - перекладається "так б й з'їв(ла)" :-) Тут я зібрала кілька фото своєї донечки від року до двох, які мені особливо подобаються.

перша сторінка

саморобна фетрова суничка (клубничка)

2й розворот

і сторінки ближче

саморобний кавун з фетру

3й розворот

першу сторінку я забула сфотографувати ближче, є тільки друга

а це яблучко в'язала не я, я гачком "працювала" тільки в школі на уроках праці, і від тоді добренько вс забула. зате свекруха моя в'яже дуже вправно, треба буде в неї ще таких попросити :-)

мені дуже подобається штампінг на фото, але так як фото в мене досить темні, робити це чорним чорнилом не було змісту, а от з білим стазоном так намучилась і не отримала нормального результату (за що тільки стільки грошей заплатила?!), тож зробила відбиток білою акриловою фарбою. але вона дала несподіваний ефект - сама фарба прилипла до штампу, залишився тільки контур :-) проте мені сподобалось.

далі я сфотографувала сторінки, а розворот забула (робила це вночі -через це і освітлення нерівномірне - і вже дуже хотіла спати :-)

саморобна груша з фетру

і саморобне фетрове ялучко - я просто в захваті від результату, дуже мені подобається

і остання сторінка

щеодна суничка

в результаті альбомчик вийшов досить об'ємним

прикраси ближче

От і все. Як я робила фрукти з фетру я вам розкажу іншим разом, тут і так багато всього.

Окрема подяка Насті за дозвіл "поексплуатувати" її швейну машинку. Настюша, спасибо тебе большущее! Хоть время мы с тобой используем нерационально :-) , зато результат налицо!

Можу додати лише, що головній зацікавленій особі - Еммі - альбомчик дуже сподобався, вона його усім "читає" і навіть в садочок носила показувати. Я думала вже нічого з нього не лишиться, але обійшлось все відірваним яблучком, яке легко повернулось на своє місце.

З цим альбомом також хочу взяти участь в завданні від "Модного хоббі", за умовами якого треба використати в роботі сучасні чб фото

Пишіть, як вам.

Усіх, хто ще не записався на цукерку - ласкаво прошу!

До зустрічі!

12 коментарів:

  1. Гарний альбом вийшов, такий яскравий i смачний.

    ВідповістиВидалити
  2. какой же классный.супер,очень красиво,сочно.

    ВідповістиВидалити
  3. дуже класно! ти всі ті фрукти від руки вирізала чи на машинці? фетрове яблучко - це щось. Коричневою ниткою вправно передала всі деталі. Правильно я зрозуміла, що з одного листка фетру 30х30 в тебе виходило 2 сторінки в альбомі? А доця здається на тебе схожа :) Правда я вас обох тільки і на фото бачила :)

    ВідповістиВидалити
  4. дякую, я дуже рада, що альбомчик подобається і вам також!!!
    Свєта, в мене машинки немає - все від руки.
    З одного листа фетру вийшло 4 листки - 8 сторінок - практично весь альбом без обкладинки.
    А доця і мамина і таткова - золота серединка :-)

    ВідповістиВидалити
  5. Таня! Какой замечательный альбомчик! и идея, и воплощение!
    а самодельные фрукты вообще сразили.
    все очень фруктовое, теплое и с любовью

    ВідповістиВидалити
  6. Альбомчик яркий и уютный одновременно )

    ВідповістиВидалити
  7. Фетр очень по домашнему уютный материал.От яблока вязанного я просто в восторге...

    ВідповістиВидалити
  8. Альбомчик просто супер!
    От хочу малому з фетру зробити піцу - яку ми з ним дуже любимо! Так що чекаю на МК фруктів - буду пристосовувати до начинок для піци - грибочків, шиночки і т.д.

    ВідповістиВидалити
  9. Класно! бачила ваш альбом на ДП, крутезна штука! молодець, що робите такі речі!

    ВідповістиВидалити
  10. чудесный альбомчик, очень теплый))

    ВідповістиВидалити