Привіт!
Сьогодні у мене кулінарний пост - для всіх тих, хто любить готувати і хто любить побалувати себе смачнющим десертиком, а також для тих, хто тільки хоче навчитись готувати - цей рецепт ідеально підійде і для дебютантів
фото вмене тільки з духовки, в розрізі я сфоткати просто не встигла
Отож, нам потрібно:
листкове тісто - я беру готове
3 великі груші або 4 маленькі - коли ж ще готувати груші, як не зараз??? в нас зазвичай з груш
нічого не печуть, а дарма, бо результат - пальчики оближеш
150г шоколаду (тобто півтори шоколадки)
2 яйця
100г масла
125г меленого миндалю - я купую цілий, а потім мелю в блендері (бо коли він мелений, то і не
розбереш, чого там насипали, а я за їжу без добавок)))
125г цукру
Готуємо:
1. Чистимо груші, нарізаємо крупними пластинами (якщо груші спілі, то вони готові для використання, якщо ж вони тверді, раджу проварити їх чуть-чуть з цкром, поки не стануть м'якими)
2.Розігріваємо духовку до 150С. Топимо масло. Збиваємо яйці.
3. Змішуємо миндаль, цукор і топлене масло до однорідної маси, добавляємо яєчну масу.
4. Розкачуємо тісто і ставимо в форму.
5. Топимо шоколад (я не розписую, як це робити, якщо раптом не знаєте, питайте) і виливаємо його на тісто
6. Зверху викласти приготовану нами миндальну суміш і груші, зверху ще можна посипати миндалем в пластинках.
7. Випікаємо приблизно 35хв (поки верх і краї тіста не зарум'яняться). Я раджу пекти в нижній частині духовки - щоб верх не горів і тісто встигло пропектись.
8. Робимо чай, кличeмо подружок на посиденьки, насолоджуємось смаком і компліментами)))
Смачного!
4.
ммм, мабуть смкотааа, раз фотосессії не дочекався;) Дякую за рецептик!
ВідповістиВидалитиСпасибо за рецепт. Выглядит очень аппетитно.
ВідповістиВидалити