вівторок, 30 листопада 2010 р.

Подарунок від Тані

Привіт!

До нас нарешті добралася зима, а разом з нею злий і підступний... ні, не Бармалей, грип!

Ми всі похворіли і в мене не те до скрапу, взагалі ні до чого серце не лежить, хіба до тиші і подушки :-) тому показую вам сьогодні подарунок, який я недавно тримала від Тані TatiankaArt, з якою у нас обмінний ПІФ. 

Сама я подарунок для Тані почала ще в вересні, але закінчити до цих пір не можу, сподіваюсь справитись до кінця року :-)

Отож, рамочка - бонусна, бо я "замовляла" альбомчик - дуже класна, я в захваті!

ну і сам альбомчик - також дуже сподобався!

Усе таке акуратненьке, рівненьке (бо у мене часом від клею, ембосингу чи аерозольних чорнил "пливе"), просто супер! Танюша, дуже тобі дякую!

Дякую також за скрап-багатства, яких ти мені додала до подарунку, я не сфотографувала, бо вже все розсортувала і поскладала, і не хотілося мені вдруге цю роботу робити :-) Все таке гарненьке, я вже почала потихеньку використовувати (див. попередній пост).

Ну і окреме дякую за сюрприз для малечі, дуже доречно, бо посилку ми отримали разом, і вона одразу вирішила, що це подарунок для неї (пакунок був в подарунковому папері), поки я мізкувала, як тут викрутитись (бо мала також небуйдужа до скрап-творінь), ми розпакували посилку і все вирішилось само собою - тобі книжечка, мені - усе решту. (тут одразу пригадується знаменита фраза Афоні "я себя не обделил? :-))

Такі от радості приносить скрап, і мені вжедуже хочеться порадувати Таню в свою чергу:-)

Всім до зустрічі, не хворійте!

неділю, 28 листопада 2010 р.

Перші новорічні

Привіт усім!
Перший сніг надихнув мене на створення перших новорічних листівок.
Ці листівки відповідаюсь не тільки моїм вподобанням, але й судячи з усього, і новій скраповськй моді на поєднання крафту з іншим кольором.



Поки що все, дякую, що заглянули!
Гарного наступного тижня усім!

пʼятницю, 26 листопада 2010 р.

МК: фрукти з фетру

Привіт!

Як у вас справи сьогодні? До нас нарешті добралася зима... а мені все ще хочеться вітамінчиків :-) тому сьогодні вам розповідаю, як я робила фрукти для цього альбомчика.

отож, зараз ми будемо робити: сунички, вишеньки, грушу, яблучко та скибку кавуна

Почнемо з суничок:

Спочатку я вирізала з скрап-паперу суничку, яка послужить мені шаблоном

Приклала її до фетру і притримуючи її лівою рукою, обрізала по контуру - суничка майже готова

корінчик вирізала на око і від руки з зеленого фетру

нитками для в'язання крючком прошила зернятка - також на око

пришила корінчики до суничок, і все - готово!

шаблон груші я знайшла в інтернеті, роздрукувала і аналогічно вирізала з фетру

край груші я обшила, імітуючи шкірку

Тепер ЯБЛУКО. Його я робила без шаблону - просто вирізала з світлого фетру круг, потім зверху і знизу трохи надрізала

коричневою ниткою прошила два зернятка та посередині вертикальну лінію, одразу прихопивши шнур з фетру, який послужить шкіркою. У мене був готовий фетровий шнур, але якщо немає, можна відрізати тонку полоску фетру і поскубати її з усіх сторін, щоб виглядало об'ємно і кругленько

нитки ззаду закріпила двостороннім скотчем, фетровий шнур пришивала також з виворітньої сторони - товщина фетру 2 мм , це дозвляє прошивати до середини товщини і з лицьового боку виходить дуже акуратно

далі взяла тоненький кусочок фетру, обмотала його коричневою ниткою і пришила - вийшов корінчик. ось кінцевий результат:

щоб зробити скибку КАВУНА, я вирізала з фетру два півкруга -червоний трохи менший від зеленого

на червоному коричневми нитками нашила зернята, білими обшила для більшого котрасту, потім наклеїла його на зелений 

Для ВИШЕНЬ я використала готові шарики, куплені в швейному магазині, просто проселила в них вощений шнур і пришила два листочки

От і все, насправді все дуже просто. За таким принципом можна зробити будь що, наприклад, сонечко

Нагадую, що фетр можна придбати в нашому магазині, я навіть думаю зробити набори 15х15см, щоб за тау ж ціну можна було придбати чотири різних кольори. Також є в планах розширити кольорову гамму. 

Cподіваюсь, що МК вам сподобався і обов'язково згодиться!

Дякую за ваш візит і за ваші відгуки! 

P.S. Хто хоче випробувати удачу і спробувати виграти дирокол, вам сюди

суботу, 20 листопада 2010 р.

Зимовий настрій

От і до мене добрався зимовий настрій, який вже певний час панує на нашій блогосфері і принесла його мені нова сніжна коллекція  Rendez-vous au sommet від Les papiers de Pandore

Ця фото знята під час святкування минулого нового року в Альпах, вона мені дуже подобається і я вже давно збиралася її заскрапувати, а от зробила це тільки зараз. 

сторінка зроблена за скетчем від Арт Уголка

Фото піднесена на об'ємні квадратики, деякі сніжинки вкриті глоссі, ялинка - то дерев'яна прикраса на ялинку 

і під іншим кутом

з цією роботою також беру участь в завданні від "Модного хоббі", за умовами якого потрібно зробити сторінку з сучасним чорно-білим фото. 

Для роботи використала

  • папір і витинанки від  Les papiers de Pandore, літери слова "famille" вирізала з цього листа
  • чорнило Versa Craft sand від Tsukineko
  • офісний штамп 
  • половинки перлинок від Artemio
  • ялинка з минулорічного запасу прикрас на ялинку

Бажаю усім приємного  і творчого кінця тижня, до зустрічі!

середу, 17 листопада 2010 р.

Фруктовий альбомчик з фетру

Привіт усім!

Не знаю, як у вас, а у нас в середині листопада вже другий тиждень літо - тепло (+20С!) і сонячно. До такої погоди і до сонячного настрою у мене додався ще й якравий літній міні-альбом, про який сьогодні і йтиме мова.

Ідею цього альбома я привезла з виставки в Парижі, навіть почала його робити, але мені не стало матеріалів, тож я чекала появи фетру в магазині, щоб продовжити/закінчити роботу.

Як ви вже здогадались по заголовку, основа альбому - фетр. Я просто взяла лист фетру кольору слонової кості 30х30см, розрізала його пополам (вийшли полоски фетру 15х30см), поклала одну полоску на іншу і прошила посередині - вийшла заготовка для альбому 15х15см, на 4 листи. Таким самим чином зробила і обложку - половину листа червоного фетру 30х30см пришила до заготовки.

Товщина фетру 2мм, це достатньо, щоб сторінка "трималась", не падала і не перегиналась, коли її перевертати. Я трохи переживала, чи машинка прошиє три листи, але жодних проблем з цим не виникло. Отож, основа готова - залишалось тільки задекорувати, це дивіться наочно. попереджаю, фото буде багато :-)

Аьбом на французькій мові, назви це гра слів з подвійним значенням - може бути віднесено до кухні і до людини водночас - щось на зразок нашого "солоденька", "характер з перчиком", тощо. Сама назва A croquer - перекладається "так б й з'їв(ла)" :-) Тут я зібрала кілька фото своєї донечки від року до двох, які мені особливо подобаються.

перша сторінка

саморобна фетрова суничка (клубничка)

2й розворот

і сторінки ближче

саморобний кавун з фетру

3й розворот

першу сторінку я забула сфотографувати ближче, є тільки друга

а це яблучко в'язала не я, я гачком "працювала" тільки в школі на уроках праці, і від тоді добренько вс забула. зате свекруха моя в'яже дуже вправно, треба буде в неї ще таких попросити :-)

мені дуже подобається штампінг на фото, але так як фото в мене досить темні, робити це чорним чорнилом не було змісту, а от з білим стазоном так намучилась і не отримала нормального результату (за що тільки стільки грошей заплатила?!), тож зробила відбиток білою акриловою фарбою. але вона дала несподіваний ефект - сама фарба прилипла до штампу, залишився тільки контур :-) проте мені сподобалось.

далі я сфотографувала сторінки, а розворот забула (робила це вночі -через це і освітлення нерівномірне - і вже дуже хотіла спати :-)

саморобна груша з фетру

і саморобне фетрове ялучко - я просто в захваті від результату, дуже мені подобається

і остання сторінка

щеодна суничка

в результаті альбомчик вийшов досить об'ємним

прикраси ближче

От і все. Як я робила фрукти з фетру я вам розкажу іншим разом, тут і так багато всього.

Окрема подяка Насті за дозвіл "поексплуатувати" її швейну машинку. Настюша, спасибо тебе большущее! Хоть время мы с тобой используем нерационально :-) , зато результат налицо!

Можу додати лише, що головній зацікавленій особі - Еммі - альбомчик дуже сподобався, вона його усім "читає" і навіть в садочок носила показувати. Я думала вже нічого з нього не лишиться, але обійшлось все відірваним яблучком, яке легко повернулось на своє місце.

З цим альбомом також хочу взяти участь в завданні від "Модного хоббі", за умовами якого треба використати в роботі сучасні чб фото

Пишіть, як вам.

Усіх, хто ще не записався на цукерку - ласкаво прошу!

До зустрічі!