четвер, 11 жовтня 2012 р.

Шоколадний брауні (brownie) - рецепт


Привіт!

Вчора фото для посту "малюки і шоколад" нагнали нам з донею солодких спогадів і апетиту, і захотілось нам спекти чогось шоколадненького)))
так як це відбувалось за годину до того, як нам треба було іти на танці, треба було щось швиденьке... другий критерій - горіхи, зараз на них якраз сезон, ми ïх назбирали цілу купу, а в мене ще минулорічний запас невикористаний, то ж зараз в мене горіхи на столі майже щодня, як в солодких, так і в солоних рецептах. Отож, шоколад, горіхи і маkсимум на півгодини роботи з випічкою включно... вибір впав на брауні!

Ось вони, моï солоденькі, обожнюю ïх! мммм... :-))))


Якщо ви любите шоколад і УВАГА!!!! не рахуєте калоріï ))))))), ловіть рецепт!


нам потрібно:

150г чорного шоколаду (вміст какао бажано не менше 50%), розтопити
150г масла, топленого також
110 г цукру
2 яйця
60г муки
жменя подрібнених ( не змелених, шматочками) горіхів - це також можуть бути лісові горіхи, арахіс, пекан ...

1. Збиваємо масло з цукром і яйцями, додаємо топлений шоколад, добре вимішуємо.

2. Додаємо муку, перемішуємо, додаємо горіхи, перемішуємо.

Все, тісто готове))))

Завчасно розігріти духовку до 200°С, як тільки поставили форму в духовку, знизити температуру до 180°С і випікати 10-12хв в залежності від духовки.
Примітки:


  • Тріщинки на поверхні - ознака того, що готово.
  • Всередині брауні має бути вологим (на фото добре це видно), якщо його перепекти, то воно буде сухим і без чаю "кусок в горло не полізе".
  • Випікають брауні зазвичай в квадратній формі і потім нарізають на квадратики 3х3 або 4х4см (висота 1,5-2см), але ïх можна зробити також в інд. формі сердечок чи ще чого тут вже кожна хазяйка сама собі господиня))) 
  • В ресторанах брауні зазвичай подають з ванільним соусом і червоними ягодами, кислинка яких дуже добре поєднується з шоколадом, часто ïх ще покривають ганашем з шоколаду. Я всього цього не роблю для сімейноï кухні (хіба що якщо вдома гості) з метою обмеження калорійності)))) А ягід у мене просто нема в наявнoсті)))


Якщо спробуєте, дайте знати, мені цікаво, чи вам сподобається також)))

15 коментарів:

  1. ой, велике тобі дякую, Танюша!і смачно(шоколад не може бути несмачним!), і просто! те, що потрібно, обов"язково спробую!

    ВідповістиВидалити
  2. Как аппетитно! Уже как-то искала в инете рецепт шоколадного брауни, но все какие-то сложные, а у тебя так просто. Спасибо, обязательно воспользуюсь, не обещаю, что завтра, но в ближайшее время, ведь я обожаю шоколад :)))

    ВідповістиВидалити
  3. Супер, дякую! Я думала, що то щось надскладне, дійсно, всі попередні рецепти вимагали таких зусиль, що я не могла собі дозволити так напружуватися :))) А в тебе якось дуже доступно... це,мабуть, буде наш "коник" на наступному чаюванні з гостями...

    ВідповістиВидалити
  4. як то кажуть "все геніальне - просто" :-))) хоча на геніальність я не претендую, не я придумала цей рецепт, я його лиш опробувала багато разів :-) і закохалась з першого шматочка))) і ви спробуйте, а потім поверніться і розкажіть мені про враження!

    ВідповістиВидалити
  5. Хм, як цікаво і просто.Пекти дуже люблю, але це заберає купа часу, а твій рецептик треба спробувати)))

    ВідповістиВидалити
  6. Таня! сьогодні спробувала твій рецепт і, як ти кажеш, закохалась у це диво! смачно - це просто не те слово! пресмачненно!))) я ще вишень додала, правда, бо якраз перед тим робила варенички з вишнями(у своєму соку закриті), ну, одним словом, неперевершено!!! все, я чекатиму від тебе все нових і нових рецептів, бо переконалась остаточно, що всі твої кулінарні витвори дуже класні!цілую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Маряна, дякую))) я дуже рада, що вам сподобалось)))) а вишні з шоколадом дуже добре сполучаються, ти молодець, що додала!
      ще горіховий рецепт тобі "винна" більше року вже (кажуть, обіцяного 3 роки чекають)))), виправлюсь, до кінця тижня або на наступному напишу)))

      Видалити
  7. по одному твоєму рецепту я сьогодні вже пекла ))) иріг "ковтнули" я навіть сфотографувати не встигла ))) так що спробую і цю смакоту....а калорії потім буду скидати на тренажері ))

    ВідповістиВидалити
  8. готов брауни... точнее уже и съеден :)) спасибо за рецепт!

    ВідповістиВидалити
  9. І в мене - аналогічно: "готов брауни... точнее уже и съеден :)) "! повернулася сказати супердякую, бо це настільки смачно і шоколадно! Ура, зараз усім розкажу :) придумую постик.

    ВідповістиВидалити
  10. дівчата, на здоров'я!!!
    дякую, що не полінились повернутись і поділитись враженнями)))

    ВідповістиВидалити
  11. спробувала і я сьогодні )))
    смакота!!!! правда в мене без горішків, бо до останнього була впевнена, що вони є, але прийшлось їх кидати, то виявилось , що нема ))))
    але всеодно получилось все смачно , легко і швидко!!
    Дякую1!!!

    ВідповістиВидалити
  12. Дякую за рецепт! Дуже-дуже смачно!!!! Єдине - в мене не було тріщинок, аж поки не дістала брауні з духовки, тому трохи перетримала (не дуже - воно все одно соковите, але не таке, як у тебе)
    Впевнена, що пектиму його ще
    Дякую ще раз!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Прошу)))) пробуй ще, то треба просто до своєï духовки пристосуватись, щоб не перетримувати, та й уся наука)
      а в мене цей рецепт-хвилинка вже став фірмовою стравою до чаю, коли нежданні гості на порозі))))

      Видалити