вівторок, 22 листопада 2011 р.

МК - як є поєдную штампи між собою!

Привіт!

Сьогодні хочу поговорити з вами про штампи. Бо, думаю, немає такої скрап-майстрині, у якої б не було жодного штампу чи чорнила, а навпаки, ми їх купуємо часто, з задоволенням і з передчуттям зробити з ними щось класне))) і часто купуємо в наборах, бо їх, класнючих, там багато і так дешевше.

Далі не узагальнюю - говорю тільки про себе) В мене штампів багато і акрилових, і резинових на дерев'яній основі, і з вспіненої резини і навіть резинові не монтовані. і чорнил в мене багато всяких різних.І от що я помітила - штампи свої я викоритовую мало, деяких зовсім не використовувала ще, деякі раз-двічі штампану і все, здається мені, що повторююсь((( а з чорнил саме ходове у мене - чорний стазон, а всі решту, красиві - кольорові, ідуть в хід дуже рідко. На жаль. Тому я вирішила вимагати більше від своїх штампів і чорнил))) Тобто поєднувати їх між собою і використовувати різні кольори для одного штампу - так можна досягти нескінченної кількості комбінацій!!!

Покажу вам, як я це робила і що з того вийшло :-)

Увага, дуже довгий пост)))


спочатку, звісно, приготувала все, що мені потенційно може згодитись (використала не все)


потім виштампувала штампи, які я збиралась використати - на чернетці


далі вирізала зображення - вийшли габарити або маски, як їх називають в скрап-товаристві


склала свою комбінацію штампів на папері


і зверху проштампувала фоновим штампом


потім забрала одну частину, на її місці проштампувала цю деталь бажаним кольором (при цьому інші габарити варто залишити на місці, бо зазвичай важко нанести чорнило тільки на одну окрему деталь штампу)

потім накрила свою троянду її ж маскою і виштампувала листочки


можна, звичайно, робити навпаки - спочатку виштампувати троянду, а потім, накривши її цілим габаритом, виштампувати зверху фон ( я ще збризнула глімер містом)



далі штампую текст. так як в мене в процесі роботи загубилась буква "Т" (я, до речі, так її більше і не знайшла), то я в результаті використала інший напис

якщо та деталь, яку ви хочете виштампувати іншим кольором, знаходиться всередині штампу, добре використовувати такий габарит:

на цій фото штамп-чернетка виштампований світлими чорнилами - так робити не треба - щоб було чітко видно, де саме ставити акриловий штамп


це заготовки після першого етапу


тут справа штампінг з габаритом, зліва - результат


а це готова листівка з трояндою

в результаті, так як троянда виступає основним елементом, я вирішила зробити її об'ємною:
проштампувала ще кілька разів різними чорнилами і вирізані деталі "посадила" на клеєві квадратики. але, чесно кажучи, тепер не знаю, яка з двох мені подобається більше)))

на кінець кілька практичних порад:
- для такої роботи краще підійдуть прозорі акрилові штампи, хоча для фону можна використовувати ї резинові
- якщо ви штампуєте один штамп різними кольорами, його треба мити після кожного етапу
- для габаритів краще використовувати темні чорнила і цупкий папір - тоді їх можна буде перевикористати

Сподіваюсь, ідея вам сподобалась! Якщо ви будете використовувати цей МК в своїх роботах, не лінуйтесь давати мені посилання, я з задоволенням подивлюсь!

Ну і, накінець, в пості " ПРОДАМ" ще залишились набори за цікавими цінами, обов'язково загляніть!

Всіх люблю, па!



13 коментарів:

  1. Неймовірно цікаво та пізнавально!Дякую за такий чудовий МК.Обов"язково скористаюсь...і не раз...

    ВідповістиВидалити
  2. ой...і так шкода пропавшу букву Т....((((дивина-та й годі...

    ВідповістиВидалити
  3. Танюш, чудово придумала!!! ДЯкую тобі за такий цікавий і потрібний МК ;)

    ВідповістиВидалити
  4. Дякую! Обов'язково спробую, бо штампів теж багато маю.

    ВідповістиВидалити
  5. насправді все так просто, може хтось давно так робить, а мені чомусь не спадало раніше на думку один штамп різними кольорами штампувати, щоб урізноманітнити, я хіба що штампувала на різному папері і "одягала" їх...

    Наталі, та буква "Т", я підозрюю, змилася в умивальник, поки я мила штампи після чорновика((( інакше я б вже її знайшла, бо де може бути? на столі або під столом, ну, прилипла до чогось...а я все обнишпорила і нема((( шкода, бо з усіх моїх алфавітів ця єдина була невеликого розміру, але підходяща і до кирилиці (заглавна)

    ВідповістиВидалити
  6. Дуже корисний МК! Дякую за поради!

    ВідповістиВидалити
  7. Ой, какой интересный и полезный мастер-класс!!! Он ведь авторский? И мне очень понравился конечный результат! Оказывается, только с помощью одних штампов можно создать такую красоту!

    ВідповістиВидалити
  8. Спасибо, Таня! Очень вовремя напомнили о таких возможностях, раньше видела МК с масками для штампов, но не пробовала, (не было столько штампов), а сейчас - штампы есть, а памяти - нет :)))! А тут Ваш МК да ещё много подробностей и новых деталек.
    Танюш, многие рекомендуют мыть штампы прямо на акриловой основе, понимаю, что с мелкими это просто беда, сама на днях один искала до ночи, ни о чём больше думать не могла. Я иногда беру влажные салфетки, те что высохли, до того как ими воспользовались, смачиваю водой и протираю ими штампы. Ну, или при мытье использую дуршлаг, кладу его в миску они в нем же и стекают, ну... короче говоря, мою как овощи. Может пригодится

    ВідповістиВидалити
  9. andrianna, спасибо за комментарий!
    а я никогда не встречала такых МК - только такие, где штампуем один штамп на разной бумажке и соединяем, таких много; если ещё вам попадется на глаза МК, подобный моему, дайте ссылочку!

    а со штампом у меня такое первый раз, до этого ни один не потерялся, теперь буду внимательней))) влажными салфетками я тоже пользуюсь иногда, но только когда не дома, в выезных условиях, так сказать,но от них иногда мелкие фибры остаются, да и в недоступных местечках часто щеточкой удобней мне

    ВідповістиВидалити
  10. Таня, смотрела где-то в роликах на You Tube (там вообще, если посмотреть, то можно прийти к мысли что, либо всё давно уже придумано до тебя, либо одинаковые идеи приходят в разные головы, дабы увеличить свой шанс на реализацию.
    Так вот конкретно тот МК уже вряд ли найду, но покопав нашла разные оригинальные (если интересуешься введи в поиске слова "mask stamps scrapbooking" на You Tube) а пока:
    http://www.youtube.com/watch?v=UTag09BVs3E&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=BwarlQU-Ohk

    ВідповістиВидалити
  11. дуже класно! гарне виконання, та техніка ця мені дуже подобається)

    ВідповістиВидалити