середа, 11 листопада 2009 р.

Кексики

Цього разу від мокро-сірих затуманених вихідних я рятувалася не скрапом, а бажанням порадувати своїх домашніх ( та й себе також!) чимось смачненьким. Просто не подобається мені, що на підвечірок дочка часто хоче Барні чи Кіндерів, нема довіри до промислової випічки, тому я стараюсь хоча б раз на тиждень щось пекти, в основному "сухе" -печиво, бісквіти чи кекси - воно зберігається кілька днів і часто швидше робиться, ніж торти і все таке. Так от цього разу вирішила спекти кексики з шоколадом, бо я обожнюю все шоколадненьке, для мене шоколадне не смачним не буває :-)) От що в мене вийшло.
Більше половини пішло ще гарячим, доня їла одночасно з двох рук :-))

Кому цікаво, даю рецепт:

Інгредієнти:

120г цукру

200г муки

120г масла

4 яйця

1ч.л. швидкодіючих (сухих) дріжжів

Ванілін або ванільна есенція

1 апельсин або лимон

шоколад або сухофрукти

Приготування:

Розтопити масло і дати йому охолонути, тим часом збити яйці з цукром, добавити цедру і сік з лимону(або апельсину, я частіше використовую лимон). додати масло, просіяну муку, дріжжі і вінілін, добре перемішати (ложкою, бо тісто консистенції густої сметани) і поставити на 15хв в холодильник. розігріти духовку до 250°С. шоколадку (я беру чорний шоколад з високим вмістом какао і без домішок (горіхів, наповнювачів) і додаю скільки є, за смаком, на цю порцію тіста півшоколадки вистачає) ріжу на кубики, при цьому вона трохи кришиться, то добавляю в тісто і кубики і крихти. для тих, хто не любить шоколад (невже таке буває?!), можна добавити родзинки чи курагу, теж нарізані на кубики, можна попередньо замочити в гарячій воді щоб мягші були. потім викладаємо в форми, десь наполовину, бо вони ще підростуть і випікаємо хв.10, до світло золотистого кольору. Старатись пе перепікати, бо це їх сушить і тоді вони без чаю чи кави не дуже. От і все. і ще одне маленьке фото в розламаному вигляді

Смачного!

3 коментарі:

  1. м-м-м, смакота! виглядають дууже смачно, гарно випеклись. дякую за рецепт :)

    ВідповістиВидалити
  2. Мій животик аж забурчав, коли я побачила таку смакоту;-)

    ВідповістиВидалити