Кому цікаво, даю рецепт:
Інгредієнти:
120г цукру
200г муки
120г масла
4 яйця
1ч.л. швидкодіючих (сухих) дріжжів
Ванілін або ванільна есенція
1 апельсин або лимон
шоколад або сухофрукти
Приготування:
Розтопити масло і дати йому охолонути, тим часом збити яйці з цукром, добавити цедру і сік з лимону(або апельсину, я частіше використовую лимон). додати масло, просіяну муку, дріжжі і вінілін, добре перемішати (ложкою, бо тісто консистенції густої сметани) і поставити на 15хв в холодильник. розігріти духовку до 250°С. шоколадку (я беру чорний шоколад з високим вмістом какао і без домішок (горіхів, наповнювачів) і додаю скільки є, за смаком, на цю порцію тіста півшоколадки вистачає) ріжу на кубики, при цьому вона трохи кришиться, то добавляю в тісто і кубики і крихти. для тих, хто не любить шоколад (невже таке буває?!), можна добавити родзинки чи курагу, теж нарізані на кубики, можна попередньо замочити в гарячій воді щоб мягші були. потім викладаємо в форми, десь наполовину, бо вони ще підростуть і випікаємо хв.10, до світло золотистого кольору. Старатись пе перепікати, бо це їх сушить і тоді вони без чаю чи кави не дуже. От і все. і ще одне маленьке фото в розламаному вигляді
Смачного!
м-м-м, смакота! виглядають дууже смачно, гарно випеклись. дякую за рецепт :)
ВідповістиВидалитиМій животик аж забурчав, коли я побачила таку смакоту;-)
ВідповістиВидалитиОчень аппетитно выглядят.
ВідповістиВидалити