понеділок, 21 червня 2010 р.

Створюємо персональний скрап-папір : МК

привіт!
Сьогодні хочу з вами поділитися однією з технік створення скрап-фонів вдома за допомогою штампів і чорнил та ембосінгу. Особливість в тому, що кінцевий результат виглядає однорідно, мов надрукований
отож, приступаємо
Етап 1
нам потрібен папір - я взяла лист білого паперу для акварелі, можна будь-який інший, кольоровий в тому числі, штампи, акриловий блок, якщо штампи акрилові, прозоре чорнило для штампінгу, у мене VersaMark і прозора пудра для ембосінгу

штампуємо папір прозорим чорнилом як подобається і ембосимо прозорою пудрою -- все просто, ось так у вийшло мене

Етап 2
тонуємо папір, використовуємо звичний набір, я вибрала чорнила в зелених і коричневих тонах, різних відтінків

я хотіла розплитий ефект акварелі, можна звісно, однорідніше, та в будь-якому випадку раджу використовувати кілька різних відтінків чорнил, так виходить рельєфніше і гармонійніше

Етап 3
даємо просохнути, якщо це не чорнила швидкого висихання, і протираємо чистим шматком тканини


зайве чорнило залишається на ганчірці
таким чином ембосинг в нас проступає біленьким і чистеньким і результат вже гарний. Проте мені хочеться однорідного паперу, а ембосинг дає рельєфний глянцевий ефект, тож я продовжую.
Етап 4


покриваю мій папір кухонним паперовим рушником і прогріваю зверху праскою. Я розігріла праску на максимум і прогрівала хвилин 5-8. Від гарячої праски пудра для ембасінгу плавиться знову і переходить на кухонний рушник, а в мене на папері залишається просто білий нетекстурний штампінг, наче надрукований.

зверху я збризнула глімером, але це настільки ефемерно, що вловити ефект фотоапаратом мені не вдається.

Це хороша техніка для тих, хто хоче штампувати білим кольором, а відомо, що біле пігментне чорнило прозоре і навіть стазон не дає бажаного результату.
цей фон я використала, щоб зробити листівку:

для напису на листівці використала цю ж техніку, тільки залишила ембосинг, як є, глянцевим.
Це мій перший МК і мене дуже цікавить ваша думка, пишіть; а якщо ви використаєте цю техніку в ваших роботах, мені цікаво буде подивитись, залишайте посилання!

23 коментарі:

  1. Дуже кльово вийшло! Все зрозуміло. Як усе встигнути?

    ВідповістиВидалити
  2. браво! такого мк я ще ніде не зустрічала :) бачила щось схоже (частина з праскою) з воском, але саме таке - читаю вперше. я, правда, навряд чи використаю цей мк - мені терпцю не вистачить так довго гратися із фоном (та й праска у мене вже стільки разів страждала від пудри для ембосінгу, що я нею вже боюся прасувати одяг), але ідея все таки направду геніальна!

    ВідповістиВидалити
  3. Танюш, мне квиток пришел с почты, написано, посылка чуть больше чем на полкило, видимо твоя) К сожалению, почта работает очень криво, как раз когда я на работе, а больше забрать некому, заберу скорее всего только в четверг, а то и в субботу( Сразу же напишу )

    ВідповістиВидалити
  4. Спасибо за МК, я обожаю штампинг, и как раз разжилась прозрачной пудрой для эмбоссинга, так что в выходные обязательно попробую сотворить самодельную бумагу)

    ВідповістиВидалити
  5. Дякую, дівчата.
    насправді все робиться швидко, і все встигається, і терпцю багато не треба. До речі, Яно, на твої саморобні фони, я думаю, теж не менше часу іде! ну а що стосується праски, то вона залишається АБСОЛЮТНО ЧИСТОЮ (якщо прасувати по кухонному рушнику або промокашці а не по ембосингу, ніякого ризику нема!

    ВідповістиВидалити
  6. Цiкавий МК, все дуже зрозумiло. Дякую.

    ВідповістиВидалити
  7. очень нтересно, не думала, что пудру можно так назад забрать) спасибо!

    ВідповістиВидалити
  8. Дуже дякую - чудовий мк! Про пудру дуже здивувало:)

    ВідповістиВидалити
  9. Дякую, рада, що вам сподобалось, а це означає, що продовження (я маю на увазі інші МК) буде!

    ВідповістиВидалити
  10. Просто СУПЕР !!! Чекаю продовження таких цікавих перетворень з папером, будь ласка-ласочка !

    ВідповістиВидалити