пʼятницю, 2 липня 2010 р.

Вінтажний альбомчик з кишеньками, частина 1

Сьогодні хочу вам показати альбомчик у вінтажному стилі. Назва його " N is for nest", якщо хтось не знає, "nest" з англійської перекладається як "гніздо", в данному випадку родинне гніздо.

Цей альбомчик я зробила під час виставки в Парижі на МК з американкою Деббі Шу. Хто регулярно читає мій блог, знає, що вінтаж - не мій стиль. Хоч мені інколи і подобаються роботи інших в цьому стилі, але з часом надмірна кількість "старого" і коричневого стає сумною для мене і втомлює. Отож, цей МК я вибирала не за його "вінтажність", не для того, щоб просто зробити ще один альбомчик, а тому, що дуже хотіла навчитися чогось нового. А в цьому альбомі "фішка" в тому, що кожна сторінка зроблена з 1 листа паперу 30х30, причому кожен раз папер згинається по-різному, таким чином, щоб утворювались кишеньки. Зараз по фото усе зрозумієте !

Сам МК тривав 2 з половиною години і був дуже  speed, треба було дуже уважно слідкувати за тим, що Деббі говорила і показувала, бо якщо прослухати і перепитати у сусідки, то все, опис наступної сторінки вже проходив "повз" вуха, і ти опинявся вже "за бортом". і хоч вона відповідала на питання і інколи підходила показати як правильно зробити в індивідуальному порядку, проте темпу не збавляла, ну то і зрозуміло, треба було все встигнути зробити. Особливо важко було те, що Деббі говорила в інчах, а ми ж то мислимо в см, і треба було все на ходу переводити.

Альбомчик на МК ми встигли закінчити, вдома залишалось лише підібрати фото, різні милі серцю дрібнички поховати в кишеньки, журналінг написати, заповнити альбом, одним словом. Але ось вже минуло 2 місяці, а мені все ніяк не виходить повибирати зі старих альбомів фото дідусів- бабусь, опрацювати наші, все гарно розписати... і не знаю, коли я це зроблю, тому поки показую вам альбом чистим, таким, яким він "вийшов" після МК.

Отож, починаємо : обложка під старовинну книгу з готових заготовок. Зверніть увагу також на ручку, такі не часто побачиш на альбомчиках, дуже гарна

Фото буде багато, щоб добре було видно кишеньки, я один раз фотографувала розворот, як є, і ще один раз з листом білого паперу в кишеньці . 

вам щоразу слід дивитись на другу сторінку попереднього розвороту і першу наступного, тому що це один лист паперу, який часто формує кишеньки з двох сторін. тут на першій сторінці кишенька навскіс.

на другій сторінці невеличка кишенька збоку. третя сторінка готова, без кишень.

на 5й сторінці 2 кишеньки

і з іншої сторони листа ще одна. на наступній сторінці кишенька схована

з наступного листа ми зробили дві сторінки з кишеньками навскіс з двух сторін

наступний лист 30х30 формує аж два листи ( 4 сторінки) в альбомі, з них на 1й і 3й кишеньки навскіс

з наступного листа формуємо один лист в альбом : на кожній з сторінок невелика кишенька по краю, а між ними схованка 

наступна сторінка - прозорий лист з принтом

далі знову кишеньки, дві на сторінку, так як папір під газету, не дуже добре видно, де ж ті кишеньки, дивіться на наступному фото

з іншого боку цього листа знову кишенка, детальніше ми її подивимось в наступному пості

                                                                     Продовження буде...

6 коментарів:

  1. Вау! Стільки кишеньок!!! Усі одразу і не побачиш)))

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже цiкавий альбом! Таня, а можна якось викласти МК, як робити так кишеньки? Вони посто якось по рiзному складаються чи потрiбно щось вирiзати? Менi було б дуже цiкаво подивитися i на готовий альбом також

    ВідповістиВидалити
  3. Очень красивый и кретивный альбомчик. Тоже такой хочу )))

    ВідповістиВидалити
  4. Дівчата, я рада,що вам подобається, автра-пісязавтра викладу другу частину

    Galinka, так, листи пактично не використовувались в початковому форматі 30х30, їх треба було підрізати, усі по-різному, звісно. деякі просто складені, деякі підклеєні.

    стосовно пояснення, як це зробити, то МК був настільки інтесивним, що я зараз сама не всі сторінки пам'ятаю. що згадаю, потім колись виставлю. і обов'язково покажу альбомчик в закінченому вигляді (коли зроблю :-)).

    ВідповістиВидалити
  5. Тільки два слова: "Ух ты !!!" ДЯКУЮ !

    ВідповістиВидалити