середу, 31 жовтня 2012 р.

Морозна свіжість - листівки

Привіт, дівчата!!!

Нарешті я дещо для вас сфотографувала)))) Новорічне, ура!

В нас на вулиці дивна погода - після туманів і мряки різко похолодало, тепер сонячно, але дуже холодно: вночі мороз до -11!, а вдень всього лише 1-3°С... такий незвичний контраст з осінніми барвами, бо в демі-сезонному холодно, а в шубах-дубльонках якось не гармонує з золотим листям на деревах.... Через це ці дві листівки викликали в мене асоціацію з морозною свіжістю - щоб все було на своєму місці: коли золота осінь, то тепленьке бабине літо, а якщо вже мороз, то щоб зі сніжком і в біло-блакитних тонах....

понеділок, 29 жовтня 2012 р.

Новорічний Декор - спільний проект!

Привіт, дівчатонька!!!

Ви вже думаєте про Новий Рік? я, чесно кажучи, ще б не думала ( в мене інше свято "на носі"))), але блоги забути не дають...

То я починаю по-трохи організовувати своï ідеï і планувати підготовку. А щоб ще краще себе підштовхнути і не відкладати на потім, пропоную вам готуватись до Нового Року/Різдва зі мною!!! такий собі спільний проект, як зараз модно))))

Тільки це буде не звичайний скрапбукінг чи , як ми звикли, а Home Deco і декор на стіл.

Проект буде складатись з 6-ти етапів. Про всі етапи я розказую зараз, ні пасток, ні обов'язкових елементів чи палітр не буде - все цілком на свій розсуд. Тобто ви зможете організовувати час, як захочете і робити наперед за бажанням і можливістю  - це по тій простій причині, що в залежності від кількості запрошених на ваше свято у вас на деяких етапах може бути більше роботи, ніж у когось іншого, тому ви можете робити заздалегідь.

Tепер власне про самі етапи ( не по порядку) :

1. грудневий календар - advent  (а так як це більше для дітей,а може в когось ще нема чи ще маленькі, то також на цьому етапі можна робити декор: ялинки, хатинки, чобітки і т.д. , все, що не входитиме до наступних етапів)

2. вітальна гірлянда на стіну

3. вінок ( на двері, або підвісний над столом, або в центр стола - дивіться приклади внизу)

4. свічки (як безпосередньо декор самих свічок чи підсвічників, так і композиціï з свічками)

5. паперовий декор ( це можуть бути листівки (увага, не ті, які ви відправите дальнім родичам, а ті, які будуть елементом декору вашого стола - для присутніх гостей), посадочні картки, меню, подяка і т.д.)

6. і найприємніше - упаковка подарунків ( це може бути повністю ручна упаковка, або просто тег на вже запакований подарунок)

Бонусний (останній і не обов'язковий) етап - випічка новорічного печива на ялинку або на стіл - це таке діло, що наперед не робиться)))


Організаційне: офіційно розпочати проект я думаю 1 листопада, робити все я буду разом з вами, тому в першому пості кожного етапу будуть просто картинки для натхнення, а при підсумку етапу я вам покажу свою роботу і ваші також (якщо не багато, то всі, якщо багато, то кращі, з моєï точки зору). Декор, як ви розумієте, не обов'язково має бути скраповим, це може бути шиття, декупаж, витинанка... та що завгодно! Якщо ви захочете взяти участь, а блогу в вас нема - зможете слати фото вашоï роботи мені на пошту.

Для заохочення - в нас буде переможець! Для того, щоб претендувати на перемогу треба буде пройти всі етапи і , як результат, сфотографувати свій новорічний стіл/дім. Саме по цій фінальній фото я буду вибирати (на свою суб'єктивну думку звісно)))) найкращу учасницю - тому що декор, це гармонія всіх елементів, чи не так? Але тут є дві умови : на фото має бути видно максимум елементів і фотографувати треба буде декор столу, а не наïдки, тобто до того, як ви там все смачненьке розкладете. А потім, як бонус, можна буде і рештою похвалитись, і слюнок нам нагнати))))
Приз буде скраповим - новорічний папір, штампи, декор. Потім сфотографую.

Ну, як вам така ідея?! Якщо то вас спокушає - записуйтесь в коментарях! а якщо ви б і не проти, але не будете брати участь, то напишіть чому)))


І, наостанок, кілька фото для натхнення:

 з сайту Artemio


Wooden mobile

Violet-coloured table


Center piece




Fir Wreaths
Wreaths

3 Pinterest

.

джерело - зайдіть туди, це щось!!!


а таке можна задекупажити - знайшла тут









це, по-моєму, чудово підійде для "наших широт", в кого такі люстри вдома


Ornaments from light fixture

четвер, 25 жовтня 2012 р.

Горіхова насолода)))

 Привiт, любі моï!!!

Я бачу, що в мене цього року жовтень - місячник рецептів)))) жодного скрапового посту(((( але нічого, далі вони будуть)))

А сьогодні поєднання папірчиків з випічкою! ïздили ми на минулих вихідних в гості до друзів, я, як завжди, спекла щось ( горіховий пиріг з яблуками) і в придачу баночку яблучного варення (все сезонне, як я люблю). Ну і, як водиться, оформила те, щоб воно презентабельно виглядало))))
 Все дуже просто: біленькі ажурні серветки, щоб було нарядненько, рафія (не вистачило на все в такому кольорі, до додала і шнур), теги... все в чудових теплих осінніх кольорах... так класно сюди вписався папірчик від 4heures37, правда, настроює на домачний затишок і так і спонукає приготувати чашку гарячого напою, щоб скуштувати мій пиріг?)))) я задоволена безмежно, що він мені так вчасно на очі підвернувся, коли я рилась в своєму бардаку і шукала "щось, не знаю що")))) ( нагадаю, купити папір цієï французькоï марку на Украïні можна в магазині Скрап-Лавка)

вівторок, 23 жовтня 2012 р.

Бардак! Бардак? Бардааак.....

Привіт, дівчата!

Сьогодні я до вас з фото свого робочого і не дуже бардаку)))) Це Альона запропонувала такий флешмоб, і ідея здалась мені непоганою, а то ми більше любимо показувати скрап-куточки в гарному прибраному стані, а потім тихенько мучимся, що в когось прибраніше/чистіше/акуратніше/практичніше/ і т.д. ніж у нас... а так реальний стан речей, і, о диво!, він практично у всіх однаковий, скільки б місця на скрап в нас не було))))

тому ось мій куточок, який зараз справді куточок в самому прямому значенні слова, куди звалений весь скрап в очікуванні стола (який, до речі, вже є, але ще не на місці). Я тyт не скраплю, а тільки шукаю, що мені треба (і дратуюсь, коли не знахожу - ненавиджу роботу в таких умовах), а потім несу у вітальню. Там бардаку в мене нема - бо кожен раз після роботи все прибираю, бо це місце, де ми проводимо більшу частину часу, коли всі вдома і приймаємо гостей)))) Є в такій організаціï роботи інший великий недолік, як для мене - це те, що я рідко закінчую роботу за дві години, тому складаю роботу в процесі і натхнення переривається... пізніше не завжди є бажання робити те саме, часто натхнення чомусь хоче новизни))) тому в мене багато ( навіть дуже :-( ) початих і не закінчених робіт))))


середу, 17 жовтня 2012 р.

Відкритий яблучний пиріг (тарт)


Привіт, дівчата!!!

так мене надихнули ваші позитивні відгуки на мій рецептик брауні (його вже спробували Мар'яна, Оля і Віка), що я вирішила поділитись з вами ще одним рецептом))))

Як я вже не раз писала, я дуже люблю готувати з сезонних продуктів і терпіти не можу круглорічні овочі-фрукти з наший прилавків ( я ото помідори з абсолютною відсутністю смаку ;-( ). А який фрукт в нас являється символом осені? пригадайте оформлення осені на ранках в садочках, картинки з ошатною, одягнутою в золоте листя і з ЯБЛУКАМИ в руках... так, що може бути краще яблук в наших широтах)))
і як тут не пригадати відоме англ. прислівя : one apple a day keeps a doctor away )))

Так, яблука чудово підходять для випічки (і особливо ті, які з дерева попадали, один бік надбили і вже "не презентабельні" в корзинці з фруктами, та все ж викидати шкода, бо ж воно якраз саме стигле і смачне...Тому в пиріг його, в пиріг! :-)))

(моï фото не перетедують на жодну художню чи естетичну цінність, я фотографую не для того, щоб "заманити", а просто щоб показати, що з того рецепту виходить, тому фото натуральні, без фотобробки і декору)))

понеділок, 15 жовтня 2012 р.

Ботанічний Сад

Привіт, дівчата!

Витягну вам сьогодні з чорновичка один постик - давно вже хотіла вам розказати про наш Ботанічний Сад, але фото в мене були лиш вересневі, а хотілося чомусь золота на деревах... :-) а тепер от осінь справді золота, тільки погода не дає сфотографувати - все дощі та мряка, сіро, вітряно, холодно, бррр...боюсь, що поки ми знову вийдемо на прогулянку, то вітер все листячко поздуває((( то я й подумала, що покажу, що є, може тоді, за законом "підлості", зявиться сонечко)))

Отож, ласкаво просимо! З найкращим в світі гідом, який нас доведе до дитячого майданчика, а далі навідріз відмовиться іти))) так що сьогодні побачимо лиш чверть саду)))

четвер, 11 жовтня 2012 р.

Шоколадний брауні (brownie) - рецепт


Привіт!

Вчора фото для посту "малюки і шоколад" нагнали нам з донею солодких спогадів і апетиту, і захотілось нам спекти чогось шоколадненького)))
так як це відбувалось за годину до того, як нам треба було іти на танці, треба було щось швиденьке... другий критерій - горіхи, зараз на них якраз сезон, ми ïх назбирали цілу купу, а в мене ще минулорічний запас невикористаний, то ж зараз в мене горіхи на столі майже щодня, як в солодких, так і в солоних рецептах. Отож, шоколад, горіхи і маkсимум на півгодини роботи з випічкою включно... вибір впав на брауні!

Ось вони, моï солоденькі, обожнюю ïх! мммм... :-))))


Якщо ви любите шоколад і УВАГА!!!! не рахуєте калоріï ))))))), ловіть рецепт!

неділю, 7 жовтня 2012 р.

:-)

ПИТАННЯ було мені задане вчора вранці : "Мама, якщо моя сестричка ще не в твоєму животику, то ЯК зробити, щоб вона туди попала?"
Знаю, що всі діти рано чи пізно задають такі питання, та все ж це заставило мене посміхнутись і ... є варіанти відповіді? :-))))

LA question m'a été posée hier matin : "maman, si ma petite soeur n'est pas encore dans ton ventre, COMMENT faire pour qu'elle y aille?" 
Tôt où tard tous les enfants posent ce type de questions mais quand même pour répondre, c'est toujours délicat... des suggestions? :-))))

Говорячи про дітей, розкажу вам ще одну історію)))  Моя доня "розлюбила" свого минулорічного коханого і вирішила "закохатись" в свого найкращого друга. Коли я спитала чому, відповідь була такою: " просто Антуан завжди грається тільки в хлопчачі ігри, а Ензо слухається мене і грається зі мною в папу і маму". Очевидно, правда? )))) Якби всі великі дівчата так мислили, життя було б набагато простішим, чи не так?))))

Parlant d'enfants et d'amour, ma fille a changé d'amoureux. Quand j'ai demandé pourquoi, la réponse semblait évidente : "parce que Antoine joue toujours aux jeux de garçons et Enzo joue avec moi à papa et maman et il fait ce que je dis" pas mal, hein? si toutes les grandes filles faisaient leurs choix de même façon, la vie serait plus simple, n'est-ce pas? ))))


ну і, щоб пост був не зовсім без фото, ось вам чуть нашого міста - сьогодні церкву, яка нас будить щоранку своïми дзвонами)))
насправді, я вже давно збираюсь показувати вам трохи більше місто та рiзні заходи, але з такими насиченими днями і особливо вихідними, на обробку фото і написання довгих постів я часу не знахожу, то спробую так, по трошки то тут, то там...

et, pour ne pas faire un message sans images, une photo de notre église pour montrer un peu la ville à mes lectrices étrangères...

 в Франціï міста міста класифікуються за ступенем озеленення, наше - заквітчане по максимуму, на 4 квіточки. А ще за ступенем покриття інтернетом в громадських місцях, в нас дві "собачки", який максимум я не знаю))) взагалі, інтернетом в громадських місцях я не користуюсь, мені його і вдома з надлишком))) але для гостів міста і туристів це практично.
 і справді, місто дуже заквітчане, квіти всюди, ось вигляд на ту саму церкву з іншого боку вулиці, перехреся в формі кругу, і як його центр, так і огорожі, що відділяють дорогу від тротуарів, потопають в квітах!
Гарноï неділі всім, до зустрічі! Bon dimanche!