четвер, 25 жовтня 2012 р.

Горіхова насолода)))

 Привiт, любі моï!!!

Я бачу, що в мене цього року жовтень - місячник рецептів)))) жодного скрапового посту(((( але нічого, далі вони будуть)))

А сьогодні поєднання папірчиків з випічкою! ïздили ми на минулих вихідних в гості до друзів, я, як завжди, спекла щось ( горіховий пиріг з яблуками) і в придачу баночку яблучного варення (все сезонне, як я люблю). Ну і, як водиться, оформила те, щоб воно презентабельно виглядало))))
 Все дуже просто: біленькі ажурні серветки, щоб було нарядненько, рафія (не вистачило на все в такому кольорі, до додала і шнур), теги... все в чудових теплих осінніх кольорах... так класно сюди вписався папірчик від 4heures37, правда, настроює на домачний затишок і так і спонукає приготувати чашку гарячого напою, щоб скуштувати мій пиріг?)))) я задоволена безмежно, що він мені так вчасно на очі підвернувся, коли я рилась в своєму бардаку і шукала "щось, не знаю що")))) ( нагадаю, купити папір цієï французькоï марку на Украïні можна в магазині Скрап-Лавка)



Рецепт, давно мною обіцяний Мар'яні))))

Горіховий пиріг

150г змелених горіхів
40г муки
3 яйця
150г цукру
100г масла
1 лікерну чарку рому
дрібка солі
1 ч.л. розпушувачу або соди

1. Змішати половину цукру з горіхами, другу з розтопленим маслом, потім зєднати дві суміші
2. Додати жовтки по одному, потім білки, збиті в міцну піну
3. Додати решту інгредієнтів ( розпушувач, сіль, мука, ром)
4. Випікати при температурі 200-210°С поки верх не зарумьяниться (десь півгодини)

Примітки:

  • це базовий рецепт, до нього можна додавати різне за смаком, наприклад я додаю тертих яблук, щоб полегшити калорійність, можна груші, родзинку, шматочки шоколаду, цукати.... 
  • рому я не даю, бо готую для дітей, хоч я і вважаю, що він додається для смаку, але шоб замінити рідину, даю чуть-чуть молока
  • цей пиріг має бути пропеченим всередені, готовність перевіряємо всім відомим способом - ножем чи зубочисткою чи сірником...
ось такий він в мене після випічки.
Як завжди - якщо спробуєте, буду рада чути ваші відгуки))))



12 коментарів:

  1. дякую, Таня! моє очікування зробило ще більш приємною для мене появу цього рецепту! нагнала ж ти мені апетиту! найближчим часом сподіваюсь скуштувати!)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ))))))ну, вибач! це ж теба було спекти/сфотографувати/написати.... а я, якшо чесно, з минулоï осені не пекла його, аж зараз))))

      Видалити
    2. я все розумію!))) - я просто тішуся!

      Видалити
  2. спокусливо )))
    оформлення чудове. От що значить творча натура!!!

    ВідповістиВидалити
  3. как всё аппетитно! пойду что ли чайку попью :)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. о да, давай-давай, Вика, я тоже)))) хотя к чаю сегодня ничего нету((((

      Видалити
  4. так, так безсовісна ти!)))))) це ти про який пиріг, про чізкейк чи що? я щось і не знала, що ти чекаєш рецепта...:-) а щодо алькоголю - ти ж знаєш, в мене є маленькі оцінювачі високоï кухні, то все спиртне заказане! хоча там в рецепті алкоголю теж нема, точно. Я, до речі, давно вже його не робила, якраз думала, що б то таке не напряжне на ДН спекти...дякую за ідейку)))))

    ВідповістиВидалити
  5. Саме шукала новий і простий рецепт :))) Іду пробувати :)

    ВідповістиВидалити
  6. Нічого собі смакота!!! Класне оформлення, справді дивишся і слюні пускаєш... Молодчинка! Дякую за рецептик!

    ВідповістиВидалити
  7. хм, в мене масса рецептів, які я переписую з упаковок, обгорток, тощо, я ще той Плюшкін щодо цього))))) проблема в тому, що вони регулярно друкують нові рецепти... то ïх багато... але як точка відліку : шоколадний пиріг без муки, я правильно зрозуміла? пошукаю в своïх папірчиках))))

    ВідповістиВидалити
  8. Упаковка такая милая - просто чудо, и хоть не все могу перевести, уверена пирог невероятно вкусный!

    ВідповістиВидалити