неділю, 27 травня 2012 р.

Сезон варень та інші радощі)))



Привіт, дівчата!

Вітаю всіх, кого це стосується, з завершенням черговоро навчального року і з початком канікул!
Ми це поки не відчуваємо, бо в Франціï в червні діти ще ходять до школи, канікули лише в липні-серпні.
Але в нас інші радощі)))) гарна літня погода, барбекю і сезон варень - чим не причина для щастя?)) Варення в Франціï має особливе значення - це обовязкова складова буденного сніданку - тартін з свіжеоспеченого хрумкого багету з маслом і варенням - смакота і класика не менше, ніж круасани! Pаніше кожна господиня робила своï варення сама, тепер же, в містах особливо, ïх все частіше купують... Але зварене власноруч домашнє варення завжди в ціні, тому ідучи в гості прихватити з собою баночку варення - нормальне явище, особливо, якщо ви ідете в гості до міського жителя без клаптику городу або до бізнес-леді без хвилинки вільного часу))) 


Tак що я тепер стараюсь задекорувати по одній баночці кожного разу, коли я роблю варення, для подарунків або обміну, бо мене теж подруги часто пригощають домашнім варенням, в нас усіх різні дерева ростуть, тай рецепти у кожноî своî)))

Все просто - папір або тканина в клітинку, щоб підкреслити традиційну сторону, рафія, тег, на якому напишу щось, коли даруватиму, на етикетках - з чого варення та рік приготування. А найкраще - всередині, мммм))))



А ще хочу показати вам свій новий лак для нігтів - кракелюр! обожнюю! це зараз нова мода)))
до речі, цікаво, що по-французьки слово "craquer" (читається краки, з наголосом на останній склад)- тріскати, від якого власне і походить слово "кракелюр", означає також " не втримуватись" (стосовно будь чого, покупки, тістечка, привабливого парубка))) Так що не втрималась я і купила кракелюр - виходить по фр "масло масляне", хі-хі)))
А ще хочу подякувати Насті - Stёna за ось таку радість - лист, повний висічок!!!! я ще раз "кракнула" від всієï цієï краси, від фотоплівки особливо, тепер хочеться поскоріше все це використати! Настенька, спасиво тебе большущее! merci beaucoup!!! )))
Па-па!

14 коментарів:

  1. дякую за позитивний пост!!! і я собі такий лак хочу...бачила у нас...але ще не купувала. гарного дня!

    ВідповістиВидалити
  2. Ого, посыль №1 пришла? Ура! Буду рада если пригодится!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. да, к нам всё быстренько доходит, если у вас не задержат)))) спасибо, Настюш, пригодится обязательно, и не сомневайся!!!

      Видалити
  3. Хорошая идея с вареньицем. А у меня тоже такой лак имеется, только фиолетового цвета. Какие мы моднявки!!!

    ВідповістиВидалити
  4. даже как-то захотелось варенья :))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. о, если один вид нагоняет аппетит - это классно!)))спасибо!

      Видалити
  5. смакота))) дуже гарно придумала з дизайном баночок!!!

    ВідповістиВидалити
  6. какая красиво :) с баночками
    А лак помню,уже был такой как в моде :) много лет назад :) и сейчас опять вернулся,но у меня ногти слишком мелкие для него.
    ПАоздравляю с подарочками :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. о, Лена, ты меня удивила, я и не помню, чтобы были такие лаки в продаже, у нас, знаю, когдо-то было модно паутинку - трещинки поверх лака дорисовывать, а лак-кракелюр я возприняла как новинку рынка)))

      Видалити
  7. ООО спасибо что напомнила..завтра иду за клубникой..я люблю очень густое и не переваренное варенье с клубники..

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. о, я клубличное тоже люблю,ммм!!! но у нас она пока зелёная)))

      Видалити
  8. замораживать - тоже хорошо, но совсем другое блюдо)))) я бы с радостью подарила тебе, если бы ближе, а то варенье в самолёте вряд ли повезу, вес ведь ограничен((((

    ВідповістиВидалити