четвер, 22 липня 2010 р.

Кулінарна книга

Ідея сьогоднішньої моєї роботи зародилася вже давно і поєднала в собі два моїх захоплення -- скрап і кухню. Кухонна тематика в скрапі зараз взагалі модна, до того ж це практично, а я це дуже люблю, та ще й отримала новий кулінарний папір від Руж де Гаранс, як побачила його так і закохалась,такий яскравий і соковитий, напевно, ще не одну кулінарну книжку і сторінку з ним зроблю.

А ще дуже вчасно завдання від Скрапмами, в якому я і візьму участь з цією книгою. Взагалі-то різноманітні завдання дуже організовують, адже потрібно встигнути до певної дати, якби не це, то я ще б довго "тягула резину", напевно, бо в спеку таку нічого робити не хочеться, а думками я взагалі вже десь гойдаюсь на морських хвилях...

Стосовно самої задумки. Не знаю як ви, а я ніколи не можу пройти повз симпатичні рецептики в журналах, завжди вирізаю їх акуратненько і сладаю на купку. І хоч рецепті ці дуже не досконалі, але інколи підкинуть ідейку, коли вже й не знаєш, що ж тій сімейці на обід приготувати, а інколи просто цікаво підглянути оформлення страви. Так от коли купка рецептиків стала величенька, то виникла потреба якось їх скласти. Для цього я і зробила цю книжечку

така вона всередині

а тут вже з рецептами

рецепти складені в кишеньки

тепер кожна сторінка окремо

і ця ж сторінка порожня

книжка складається всередину

і ось так виглядає зверху

тепер ближче деталі

ззовні книга покрита сківертексом, його я ще використовувала, щоб зробити гаманець для фото, який я показувала тут

буковки покриті лаком для нігтів :-)) і залиті глоссі акцентом. як на мене, результат такий самий, як і на цій сторінці, хоча там я робила по-іншому.

чудові кухонні натирки від Rouge de Garance

вишеньки також вкриті глоссі акцентом

в робоі використала цупкий картон для основи, сківертекс для обкладинки, кардсток Bazzil для кишеньок, папір, натирки, брадси, витинанки -- все з кухонної коллекції Adèle від Rouge de Garance , я від неї просто балдю :-)), квіточки Prima, ну і мій новенький дирокольчик, давно на нього любовалась в чужих роботах, тепер милуюсь в своїй, такий ефектний! 

четвер, 15 липня 2010 р.

Paris

привіт усім!

Сьогодні хочу показати вам останню свою сторінку -- про нашу поїздку в Париж. Для неї я використала папір на "паризьку" тематику з коллекції "Гюстав" від Руж де Гаранс, там на кожному листочку зображення Ейфелевої вежі (якщо хтось не знає -- Гюстав це ім'я пана Ейфеля, який створив відому Ейфелеву вежу, а сама колекція паперу приурочена 120-літтю "залізної леді" Парижу, тому вона так називається), папір цей і так мені дуже подобається, а тут ще й так по темі :-)

сторінка зроблена за скетчем від Арт-Уголка

трохи деталей:

окрім Ейфелевої вежі то тут, то там я використала інший символ Франції - fleur de lys - королівську лілію. Вона в мене на дирокольному бортику, на плівці з журналінгом і на короні

сторінка мені здалась темнуватою, тож я "освіжила" її рожевим: квітами та назвою. Букви з назви проштамповані і покриті кракелюром 

ну і так як веек-енд в нас получився романтичним, то я не втрималась, і наштампувала парочку сердечок штампиками "Cupidon" від Руж де Гаранс :) 

крім того де-не-де використала Glossy accents для виразності, білу акрилову фарбу, затонувала дістрессом папір.

середу, 7 липня 2010 р.

скрап-куточок

привіт!

нарешті я навела лад в своєму скрап-куточку і хочу показати його вам. тепер він виглядає так:

в моєму альбомі майже не залишилося місця для нових сторінок, то я його трішки "почистила" вивішавши деякі з них над столом.

а це власне робоче місце ближче. в підставці все формату А4: скрап-папір, фотопапір, декупаж, різні роздруковки, тощо. в блакитній міні-тумбі з шухлядками складені різні речі маленьких розмірів :

в нижній шухлядці клеєві матеріали

посередині дрібні квіточки, в основному з тих, які продавалиь без упаковки

далі - інструменти. 

в підставці все найнеобхідніше. поряд аерозольні чорнила і лаки з глянцевим та кракелюровим ефектами, їх просто не знала де скласти, тому залишила на столі. мишка - лампа, щоб підсвітити найнедосяжніші місця.

в двох коробках з-під фотоальбомів обрізки паперу форматів 30х30 і А4. тут великі обрізки, такі, де ще зберігся формат листа. чесно кажучи, дівчата, я сама була вражена, коли все склала, і побачила, як багато в мене порізаного паперу! треба мені братись до "економних" сторінок :-)

в наступній коробці (знизу) справжні обрізки - маленькі шматки паперу, з яких ще можна дироколити дрібні фігурки. тут же деякі вирізки.

тепер приступаємо до тумби з шухлядами, яка стоїть на столі

в нижній шухляді інструменти -- різаки, дироколи, кроподайл

в середній -- роботи "в процесі" та деякі з готових виробів

у верхній -- папір. я прихильник традиційного формату 30х30, але маю й інші розміри паперу.

тепер тумба з шухлядами під столом, всього 5 шухляд:

в першій чорнила і штампи, я вже вам показувала. сюди ж я поскладала крейду, акварельні олівці, контур по тканині, тощо.

далі - декоративні матеріали, тут і стікери, і натирки, і декоративний скотч, теги, чипборди і т.д.

в наступній шухляді алфавіти і цифри, усіх форм, текстур і розмірів. проте іноді прокласифікувати все по категоріях важко -- наприклад, штампи-букви куди, до алфавітів чи до штампів? я склала з останніми... а от алфавіти-натирки тут :-)

далі - брадси, люверси, гудзики, перли, прозорі крапельки, металеві прикраси, всяке різне дрібне... тут же об'ємні квіти та квіти, які продавались в упаковці

ну і останнє, але таке ж дороге серцю -- скрап-журнали. кожен раз, коли я їду в Францію, просто не можу пройти повз, і, хоч це дорого (навіть для Франції, порівняно з іншими журналами) і я постійно собі нагадую, що в інтернеті скрапу вище голови, все ж почитати справжній скрап-журнал, це особливе задоволення :-))

і, вже закінчуючи, я помітила, що забула сфорографувати свої стрічки :-( вони примостились в рожевому паперовому пакеті на столі біля тумби, видно на першому фото.

ну, як вам мій скрап-куточок? мені особисто він дає велике бажання поскрапувати... але в мене, як завжди, "бідному женитися нічка коротка" :-)) закінчився в мене в принтері кольоровий картридж, нема чим фото друкувати... а тут в нас дощ, як з відра, не перестає вже другий день, іти нікуди не хочеться, так що спробую розібратись, з тим, що було надруковано раніше...

неділю, 4 липня 2010 р.

Вінтажний альбом з кишеньками, частина 2

Для усіх, кому сподобалась перша частина альбомчика у вінтажному стилі, сьогодні 2га частина.

11 розворот

кармашка по всій висоті сторінки. На другій сторінці розвороту дві кишеньки, одна посередині, її добре видно, інша всередині листа, між двома сторінками

таким чином лист однаковий з обох сторін

на наступній сторінці знову кишенька посередині

13й розворот з прозорою сторінкою

ще одна кишенька навскіс

наступний лист ховає секрет

він не просто утворює одразу дві сторінки... а це ще й сторінка - акордеон

наступний розворот, сторінка- акордеон з другого боку

17й розворот

на останньому листі дві маленькі кишеньки по довжині з обох боків

такий от альбомчик, всього 34 сторінки (включаючи одну прозору сторінку і рахуючи сторінку-акордеон за одну) і 24 кишеньки

сторінки в мене є ще, але поки я альбом не заповнила, не знаю ще, чи пригодяться :-)

розмір альбома 14х18см, всі матеріали 7 gypsies

наче все, якщо є питання, питайте!

дякую, що заглянули  до мене і за ваші коментарі!