суботу, 26 червня 2010 р.

сторінка-автопортрет :-)

Доброго ранку,

часто, коли в домі народжується дитина, батькам хочеться увіковічнити все: і посмішки, і сльози, перші слова і досягнення. Це триває якийсь період - в когось кілька місяців, в когось кілька років- потім "ажіотаж" навколо дитини стихає і мами перестають все занотовувати, залишаються фото при нагоді і досягнення в шкільному щоденнику. А потім ми виростаємо, ідуть щоденні робочі будні і ми (більшість нас) взагалі не фіксуємо ніяких наших думок чи досягнень - думаємо, що все і так запам'ятається назавжди. Хоч і добре знаємо, що дрібні щоденні думки, мрії і переживання, з яких складається наше життя, з часом забудуться. З огляду на це, я вирішила робити щороку сторінку про себе-кохану, і записувати чим я живу в данний період, чого хочу, як сприймаю світ... впевнена, що колись мені цікаво буде це почитати, порівняти, що збулось, а що забулось... отож, сьогодні у мене сторінка про мене :-))

журналінг надрукований на кальці, яка тримається за допомогою брадсів. я його  приховала, бо там є маленький секретик, який поки що відкривати рано :-)

що стосується назви, то тут знову трохи філософії -- не знаю, як вас, а мене дратує загальна думка, що коли дівчина вийшла заміж, народила дитину, має постійну роботу, то все "найголовніше" уже зроблено і життя її вже "намічене" чуть не до кінця, і нічого вже можна не прагнути, не мріяти, бо тепер "все для дітей". Я з цим твердженням зовсім не згідна, у мене ще багато задумів, мрій і побажань, більше навіть, ніж у 18, бо тепер я знаю, що я можу. Тож захотілося мені назвати цю сторінку "Все тільки починається", бо я знаю, що попереду ще багато чого.

 білий фон збризнула двому відтінками рожевого глімера, нарешті його видно на фото! фото без підложки, тому я виділила її процарапавши рамочку на самому зображенні. Напис зроблений на комп'ютері у Ворді, щоб полегшити приклеювання, я його роздрукувала одраку на клейкому папері.

деякі з квітів також збризнуті глімер містом

з матеріалів використала папір Basic Gray Lemonade, BoBunny Jasmyne Botanical і кальку, штампик Inkadinkado, брадси MM, чипборди-цифри MME, металева прикраса -сумочка Toga,  квіти Prima, а також з тканини, куплені в швейному магазині.

От і все. 

Гарних всім вихідних!

четвер, 24 червня 2010 р.

Привіт усім!

Сьогодні у мене ніжна листівка для хлопчика, яка підійде як до народження, так і, наприклад, на святкування першого дня народження.

основа - блакитний кардсток, лист паперу Nursery Baby Boy, стрічка Polka Dot, половинки перлинок Artemio i мереживо на клейкій основі Pierre Belvédère, коник, гудзички Papermania. Коник на об'ємних квадратиках.

понеділок, 21 червня 2010 р.

Створюємо персональний скрап-папір : МК

привіт!
Сьогодні хочу з вами поділитися однією з технік створення скрап-фонів вдома за допомогою штампів і чорнил та ембосінгу. Особливість в тому, що кінцевий результат виглядає однорідно, мов надрукований
отож, приступаємо
Етап 1
нам потрібен папір - я взяла лист білого паперу для акварелі, можна будь-який інший, кольоровий в тому числі, штампи, акриловий блок, якщо штампи акрилові, прозоре чорнило для штампінгу, у мене VersaMark і прозора пудра для ембосінгу

штампуємо папір прозорим чорнилом як подобається і ембосимо прозорою пудрою -- все просто, ось так у вийшло мене

Етап 2
тонуємо папір, використовуємо звичний набір, я вибрала чорнила в зелених і коричневих тонах, різних відтінків

я хотіла розплитий ефект акварелі, можна звісно, однорідніше, та в будь-якому випадку раджу використовувати кілька різних відтінків чорнил, так виходить рельєфніше і гармонійніше

Етап 3
даємо просохнути, якщо це не чорнила швидкого висихання, і протираємо чистим шматком тканини


зайве чорнило залишається на ганчірці
таким чином ембосинг в нас проступає біленьким і чистеньким і результат вже гарний. Проте мені хочеться однорідного паперу, а ембосинг дає рельєфний глянцевий ефект, тож я продовжую.
Етап 4


покриваю мій папір кухонним паперовим рушником і прогріваю зверху праскою. Я розігріла праску на максимум і прогрівала хвилин 5-8. Від гарячої праски пудра для ембасінгу плавиться знову і переходить на кухонний рушник, а в мене на папері залишається просто білий нетекстурний штампінг, наче надрукований.

зверху я збризнула глімером, але це настільки ефемерно, що вловити ефект фотоапаратом мені не вдається.

Це хороша техніка для тих, хто хоче штампувати білим кольором, а відомо, що біле пігментне чорнило прозоре і навіть стазон не дає бажаного результату.
цей фон я використала, щоб зробити листівку:

для напису на листівці використала цю ж техніку, тільки залишила ембосинг, як є, глянцевим.
Це мій перший МК і мене дуже цікавить ваша думка, пишіть; а якщо ви використаєте цю техніку в ваших роботах, мені цікаво буде подивитись, залишайте посилання!

неділю, 20 червня 2010 р.

Листівка для друга

привіт

сама себе дивую, але зараз щось у мене пішли листівки... сьогодні про дружбу -- хочу послати подрузі, яка живе далеко і бачимся ми рідко, тому задній фон проштампувала поштовими відбитками.

центральний квадрат з написом припіднесений на клеєві квадратики.

штампи Making Memories, чорнило Color Box, все решту We R Memory Keepers. Чесно кажучи, це листівка для лінивих -- все було в наборі, залишилось тільки розмістити за бажанням і склеїти :-)). Але результат мені подобається.

суботу, 19 червня 2010 р.

привіт-привіт

сьогодні у мене листівка до дня народження з квіткою 3D, ну дуже вже мені подобаються такі об'ємні речі. Ця листівка з трояндами (розами) і з нею хочу взяти участь в завданні магазину Lovely Moments

центральний елемент листівки складається з п'яти шарів

з матеріалів папір WP , листочок для декупажу, крейда для тонування.

вівторок, 15 червня 2010 р.

Сторінка Clean&Simple

Привіт

сьогодні я до вас з сторінкою А4 в стилі Clean&Simple. Мені подобаються роботи в цьому стилі, але себе я в ньому пробую вперше. Робити таку графічну сторінку було геть не звично, на перший погляд все дуже просто, та насправді все не так. а найбільшої замороки мені завдала назва: по-перше, хотілося по-українськи, я так мало сторінок роблю на рідній мові, по-друге треба було підібрати алфавіт, підходящий в висоту і слово, підходяще в довжину... хотілося передати Еммин азарт і жвавість, коди вона так швидко бігає навздогін м'ячику... вийшло "бігом" в значенні "швидко" і від слова "бігти" :-)

білий фон сторінки злегка збризнутий ніжно-зеленим глімер-містом, на фото не видно. букви висічки затоновані двома видами бузкових чорнил і заембошені.

що стосується решти використаних матеріалів, все просто і видно на фото: папір Fanfreluches design, Nursery baby boy ; брадси MM, Artemio; люверси Artemio; стрічка вже не пам'ятаю якаї марки; квіти Prima; лляний шнур; дирокол "метелик".

Сторінка підходить під палітру блогу "Все о скрапбукинге в Украине".

пʼятницю, 11 червня 2010 р.

Листівка

Привіт

сьогодні мусила відкласти обживання свого робочого місця в сторону і почати нарешті на ньому щось робити.

мама моя працює в дитячій бібліотеці і вони беруть участь в якійсь там (соромно мені навіть, що я про неї нічого не чула і навіть в мами толком не розпитала) всеукраїнській виставці хенд-мейду, яка цього року проходить в нашій області. Вони зазвичай представляють різні вишивки, малюнки, батіки, зроблені дітьми, а тут мама каже "зроби мені щось". ну як я відмовлю? але зробити це треба до наступної п'ятниці, при тому, що я якраз оформляю малечу в садочок, а коли ми не бігаємо по поліклініці, то її з басейну не витягнеш. таким чином альбомчики і інші довгі у виконанні скрапості відпали самі собою, залишились листівки. 

сьогодні зробилася мені така от, тільки щось я нею не задоволена. коли складала, все наче подобалось, а склеїла, і щось не те. напевно, формат завеликий (15х15) для центральної картинки, треба було меншу зробити, то не було б пустоти. для створення листівки скористалась скетчем від Арт-Уголка, то все-таки візьму участь

використала папір Papermania, WP,штампики Penny Black, Efco, Côté Scrap, паперовий скотч (masking tape), глімер міст, бусинки, картинку розмалювала акварельними олівцями.

та ж листівка, тільки на сонечку, так добре видно об'ємні елементи.

четвер, 10 червня 2010 р.

Ура!

Так-так, ура, мені хочеться танцювати від задоволення, у мене тепер є своє скрап-місце!!!

хто не знає, до того у нас з чоловіком був один стіл на двох, і, так як в чоловіка офіс дома, ви розумієте як часто мені випадало поскрапувати собі в задоволення :-( та видно мої скрап-штучки то по всьому столі то "в куточку" на пів-стола йому набридли і він придбав для мене такий от скарб майже в три метра завдовжки!!! а заодно і пластиковіф шухляди, щоб скласти нарешті всі мої багатства і щоб я ними не заполоняла його територію:-)

на перший погляд все чистенько, та нехай це не вводить вас в оману, в мене, як в поважаючої себе скрап-мами, одразу там завівся творчий безлад, який я тимчасово "переселила" на диван, щоб сфотографувати стіл для вас

в шухлядах також поки що все в перемішку, та я вже знаю, що куди я покладаю, залишилось тільки виділити на це якийсь час

ну і поки я зібралась написати цей пост, то вже склала одну шухлядку -- тут в мене штампики, чорнила, пудри, все таке. ну і крейда туди теж попала як засіб для тонування

для зручності я частину маленьких штампів і чорнил склала в коробку з-під дитячого взуття, щоб не їздило все по шухляді, коли я її відкриваю

така от в мене радість, далі буде

вівторок, 1 червня 2010 р.

Belle

привіт!
сьогодні до вашої уваги кругла монохромна сторіночка. Фото це я відзняла минулого тижня, і, як тільки його побачила, одразу подумала про цей лист паперу і уявила собі сторінку всю в зелених тонах. Так що все зробилось практичо на одному диханні. правда, все таки за кілька днів, бо зараз я гостюю в батьків  і закінчувала сторінку вже тут

фото не дуже вдале, не все видно, зокрема розкидані всюди прозорі краплинки практично непомітні, тому ось декілька фото ближче

шнур з льону утримується за допомогою брадсів, мені дуже подобається цей елемент, думаю, ще не раз зроблю щось подібне в інших роботах. Журналінг напишу пізніше, бо підходяща ручка залишилась вдома :-) фігурна висічка вирізана на машинці під час зустрічі в Карпатах, от і пригодилась


крильця маленьких метеликів по краях вкриті глітером 

на останній букві назви немає стразинки, як на інших, це не задум такий, а необережність:-) просто вона мені випала з рук, коли я намагалась її приклеїти, і, скільки я не повзала на колінах по підлозі, так і не знайшла її. а з дому взяла тільки 5, по одній на кожну букву, ніби вони по кілограму кожна :-) все таки не просто скрапувати, коли під руками не все, а тільки обмежена кількість :-)
щодо матеріалів, то у мене як завжди "збірна" різних марок і коллекцій, працювати в межах одного набору мені не виходить ніколи:
  папір BoBunny, Créative Café, K&Company, папір для пастелі; чипборд-алфавіт My mid's eye; штампи Gaïa, Making Memories; квіти Prima; перлинки і стрази Artemio; брадси, куточок для фото Papermania , а ще дироколи, стрічка, краплі, шнур...
ну все, зустрінемось наступного тижня, бо в мене тут обмежений доступ до інтернету
па-па!